Przepisy na jajka faszerowane

Do Wielkanocy zostało niespełna 2 tygodnie, to dla wielu z Was pora planowania świątecznych dań. Zapraszam Was zatem na 3 nowe przepisy na jaja faszerowane, w 3 wersjach smakowych i kolorystycznych. Wszystkie 3 wypełnienia przygotowane zostały na bazie majonezu Kętrzyńskiego, w wersji żółtej z dodatkiem krewetek, w zielone z awokado i w różowej z pieczonym burakiem. Polecam wszystkie trzy propozycje, możecie zrobić każdej z nich po kilka sztuk, tak aby Wasz świąteczny stół wyglądał świeżo i kolorowo.

Zapraszam Was także na przepisy na Wielkanoc:
babka majonezowa
babka piaskowa
jajka faszerowane paluszkami krabowymi
jajka faszerowane mango
łosoś marynowany w whisky
śledź w czosnku i majeranku
łosoś marynowany w koprze i wódce 
rolady z szynką i sałatką jarzynową
sałatka jarzynowa
jajka z awokado
jaja z suszonymi pomidorami
mazurek kajmakowy
przepis na pasztet
jajka faszerowane

Przygotowanie: ok 15 minut każdy z przepisów

JAJKA Z KREWETKAMI I KURKUMĄ (ŻÓŁTE)

Składniki:
– 3 jajka ugotowane na twardo
– 2 łyżki małych krewetek z zalewy
– pół łyżeczki kurkumy
– 3 łyżki majonezu Kętrzyński

JAJKA Z AWOKADO I WASABI (ZIELONE)

Składniki:
– 3 jajka ugotowane na twardo
– połowa dojrzałego awokado
– pół łyżeczki wasabi
– 3 łyżki majonezu Kętrzyński

JAJKA Z PIECZONYM BURAKIEM I KOZIM SEREM (RÓŻOWE)

Składniki:
– 3 jajka ugotowane na twardo
– połowa niewielkiego buraka pieczonego (upieczcie buraka przez 1-1,5 h w piekarniku w temp 190 st)
– łyżka miękkiego sera koziego
– 3 łyżki majonezu Kętrzyński

PRZYGOTOWANIE:



OCEŃ TO DANIE:
recipe image
Danie:
Przepisy na jajka faszerowane
Autor:
Data publikacji:
Czas przygotowania:
Całkowity czas:
Wasza ocena:
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

Odnośniki do mojej strony.

Mogą Cię zaintersować

Pamiętaj, komentarze mnie motywują!

Obserwuj bloga na Facebooku

Przeczytaj poprzedni wpis:
Makaron ze szpinakiem i śmietaną

Kolejny fantastyczny makaronowy przepis na moim blogu. Kiedyś zbiorę je wszystkie aby łatwo było trafić do tych najlepszych. Dziś wykorzystuję...

Zamknij