Dziś zdrowe i pożywne danie – naleśniki ze szpinakiem, które dostarczy wam wiele witamin i mikroelementów.
A jeśli lubicie naleśniki, polecam Wam przepis na naleśniki z jagodami
Składniki:
– naleśniki (przygotujcie wg własnego przepisu)
– świeży lub mrożony szpinak (jeśli wykorzystacie mrożony wybierzcie ten w liściach)
– ser feta (150-200g w zależności od ilości szpinaku)
– pieprz, gałka muszkatołowa
– ząbek czosnku, oliwa
– papryczki chili
Przygotowanie:
Na patelnię wlewamy oliwę i dodajemy czosnek oraz papryczkę drobno posiekane. Wrzucamy liście szpinaku i zmniejszamy ich objętość. Po lekkim przesmażeniu dodajemy gałkę muszkatołowa i pieprz.
Zdejmujemy z kuchenki. Po lekkim przestygnięciu dodajemy rozdrobniony ser feta i mieszamy. Już nie solimy dania, ser daje nam wystarczająco dużo soli.
Farsz nakładamy na naleśniki i zwijamy w ulubiony sposób. Podajemy z sałatką – w mojej wersji z ruccoli pomidorów, polaną sosem winegret.
Polecam Ci też przepisy:
– domowe sushi
– szakszuka
– falafel
– tatar
– pomysł na kolację
– chlebek bananowy
– makaron z kurkami
– makaron ze szparagami
– kotlety z kalafiora
– pad thai
– ryż do sushi
– muffinki z borówkami
– Naleśniki meksykańskie
3 comments
Pysznie wyglądają!
nalesniki w bardzo pysznym wydaniu:)
Smakowicie!Super!