Naleśniki ze szpinakiem i sałatką z ruccoli

Dziś zdrowe i pożywne danie – naleśniki ze szpinakiem, które dostarczy wam wiele witamin i mikroelementów.

A jeśli lubicie naleśniki, polecam Wam przepis na naleśniki z jagodami

Składniki:

– naleśniki (przygotujcie wg własnego przepisu)
– świeży lub mrożony szpinak (jeśli  wykorzystacie mrożony wybierzcie ten w liściach)
– ser feta (150-200g w zależności od ilości szpinaku)
– pieprz, gałka muszkatołowa
– ząbek czosnku, oliwa
– papryczki chili

Przygotowanie:

Na patelnię wlewamy oliwę i dodajemy czosnek oraz papryczkę drobno posiekane. Wrzucamy liście szpinaku i zmniejszamy ich objętość. Po lekkim przesmażeniu dodajemy gałkę muszkatołowa i pieprz.
Zdejmujemy z kuchenki. Po lekkim przestygnięciu dodajemy rozdrobniony ser feta i mieszamy. Już nie solimy dania, ser daje nam wystarczająco dużo soli.
Farsz nakładamy na naleśniki i zwijamy w ulubiony sposób. Podajemy z sałatką – w mojej wersji z ruccoli  pomidorów, polaną sosem winegret.

OCEŃ TO DANIE:
recipe image
Nazwa dania:
Naleśniki ze szpinakiem
Autor:
Data publikacji:
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
Czas całkowity:
Średnia ocena czytelników:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Odnośniki do mojej strony.

Mogą Cię zaintersować

Komentarzy

Pamiętaj, komentarze mnie motywują!

Zapisz się do newslettera i pobierz e-book

ja

Przeczytaj poprzedni wpis:
Nachos z chili con carne czyli popularne meksykańskie NACHOS SUPREME

Przepis na nachos z chili con carne przywiozłam z jednej z moich podróży. Jest on niezwykle popularny w USA, tam...

Zamknij