Zapraszam Was na przepis na pyszną duszoną czerwoną kapustę. Nie trzeba do niej wcale dodatkowej mąki do zasmażki, możesz pominąć ten proces przygotowania a efekt będzie i pyszny i zdrowy.
Zapraszam do wszystkich moich przepisów na sałatki. Polecam Wam także:
– surówka Colesław
– sos do sałatki
– sałatka gyros
– sałatka z pieczonym burakiem i kozim serem
– sałatka cezar z kurczakiem
– sałatka z pieczonym kalafiorem
– sałatka z gruszką i gorgonzolą
– sałatka ze szparagami i jakiem
– sałatka kebab
– sałatka brokułowa
– kurczak z batatami
– kotlet serowy
– Surówka z włoskiej kapusty
– w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację
SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY
Przygotowanie: 30 minut
Składniki:
- 1 główka czerwonej kapusty
- 1 cebula żółta lub czerwona
- 50 ml oleju rzepakowego
- 300 ml gorącej wody
- 3 liście laurowe
- 3 ziela angielskie
- sok z 1 cytryny lub 2-3 łyżki octu jabłkowego
- sól, pieprz
- opcjonalnie cukier
Przygotowanie:
- Kapustę drobno poszatkuj.
- Cebulę pokrój w drobną kostkę. W garnku podgrzej olej rzepakowy i podsmaż na nim cebulę. Następnie dodaj kapustę i podsmażaj kilka minut od czasu do czasu mieszając.
- Dodaj gorącą wodę, liście laurowe, ziele angielskie i wstępnie dopraw solą i pieprzem. Gotuj przez około 20-25 minut aż woda prawie całkowicie wyparuje a kapusta zmięknie.
- Dodaj do kapusty teraz sok z cytryny lub ocet jabłkowy, dopraw solą, pieprzem i jeśli chcesz to także cukrem. Możesz go jednak pominąć.
- Podawaj na ciepło.
SMACZNEGO!
Blog nietylkopasta.pl to nie tylko najlepsze przepisy dla Ciebie i Twojej rodziny, ale także piękne i funkcjonalne produkty oraz książki kulinarne. Zajrzyj do zakładki sklep i znajdź coś dla siebie!
- e-book Kolacje, przepisy do 40 minut40,00 zł
- Forma do babki kwiat30,00 zł