Uwielbiam kuchnię meksykańską za jej różnorodność smaków oraz pikantne dodatki. Może dlatego to danie dość często przyrządzam.
Jeśli lubicie dania kuchni meksykańskiej zapraszam Was także do przepisów na:
– tacos ze stekiem
– chilli con carne
– tacos z wieprzowiną
– burrito z burczakiem
– quesadilla z kurczakiem
– przepis na guacamole
– tacos z polędwicą
– nachos supreme czyli nachos z chilli con carne
– roladki z tortilli z tuńczykiem
Fajitas z kurczaka
Przygotowanie: 30 minut
Ilość porcji: 2 porcje
Składniki:
– pierś z kurczaka
– papryka czerwona i zielona lub żółta
– puszka pomidorów
– 2 papryczki chili
– pół łyżeczki sosu tabasco
– tortille
– kwaśna śmietana 18%
– papryczki jalapenos
– sos guacamole
Przygotowanie:
Na oliwie podsmażcie posiekane papryczki. Możecie posiekać w całości lub wyjąć pestki – zależy jakie ostre potrawy lubicie. Dorzućcie pokrojone dość drobno mięso, a po jego podsmażeniu pomidory z puszki (pomidory krojone wraz z sosem) oraz paprykę.
Spróbujcie i jeśli w dalszym ciągu potrawa nie jest pikantna dodajcie tabasco.
Podawajcie wraz z podgrzanymi tortillami, śmietaną, papryczkami jalapeno i guacamole.
Smacznego!
Polecam Ci też przepisy:
– domowe sushi
– szakszuka
– falafel
– tatar
– pomysł na kolację
– chlebek bananowy
– makaron z kurkami
– makaron ze szparagami
– kotlety z kalafiora
– pad thai
– ryż do sushi
– muffinki z borówkami
3 comments
Oj takie danie pikantne to bym dziś bardzo chętnie zjadła! Super!
zapisuje przepis od razu na wstepie:) przesmacznie to wyglada:) az slinka cieknie:)
chętnie powtórzę tą potrawę u siebie w domu. uwielbiam takie pikantne dania