Wpisz i naciśnij Enter

Łosoś z sosem oliwkowym

To danie być może wymaga czasu w przygotowaniu, ale właściwie robi się samo. Wystarczy piekarnik, specjalne naczynie i macie chwilę czasu na dobrą książkę 🙂

Przygotowanie: 30 minut
Ilość porcji: 2 porcje

Składniki:
– 2-3 dzwonki łososia
– sól, pieprz, olej do smażenia
– 3-4 cząstki cytryny
– szklanka zielonych oliwek
– 1 papryczka chili
– 1 łyżka oliwy

Przygotowanie:

Łososia umyjcie i przyprawcie solą i pieprzem. Zostawcie na 10-20 minut, a następnie usmażcie z obu stron.
Oliwki i papryczkę (możecie usunąć pestki) wrzućcie do blendera. Dodajcie 1 łyżkę dobrej oliwy i zblendujcie na jednolity sos. Możecie także drobno pokroić oliwki, choć to zdecydowanie dużo bardziej czasochłonne.
Usmażonego łososia podawajcie z sosem, polecam także dodatek w postaci fasolki szparagowej!
SMACZNEGO!

lososztapenada2

lososztapenada3

Polecę Ci kilka moich ulubionych przepisów:
śledzie w oleju
boeuf strogonow
pasta z awokado
frytki z batatów
placek po węgiersku
pierogi z kaszą gryczaną
zupa krem z pomidorów
marynata do karkówki 
pizza z patelni
puree ziemniaczane
kolacja – moje ulubione przepisy

OCEŃ TO DANIE:
recipe image
Nazwa dania:
Łosoś z sosem oliwkowym
Autor:
Data publikacji:
Czas całkowity:
Średnia ocena czytelników:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

One comment

  1. uwielbiam łososia w każdej postaci