Pasty kanapkowe o idealne rozwiązanie jeśli macie dość tradycyjnej wędliny czy żółtego sera 🙂
Polecam Wam też inne pasty na moim blogu:
– przepis na guacamole
– pasta z awokado i jajka
– hummus
– hummus z suszonymi pomidorami
– pasta z wędzonego kurczaka
– pasztet do smarowania
– masło ziołowe
– masło czosnkowe
– hummus z soczewicą
– Pasta z wędzonej makreli
PASTA Z WĘDZONYCH SZPROTEK
Przygotowanie: ok 5 min
Składniki:
– 15-20 wędzonych szprotek
– 2 łyżki majonezu
– łyżka siekanej natki pietruszki
– świeżo mielony pieprz
Przygotowanie:
Szprotkom oderwijcie łby i ogony. Za pomocą widelca rozgniećcie je jak najdrobniej, dodajcie pozostałe składniki i dokładnie wymieszajcie. Podawajcie z dowolnym pieczywem.
SMACZNEGO!
Zajrzyj też do:
– pasta z soczewicy
– BABA GANOUSH
– pasta z kurczaka
– pasta z wędzonych szprotek
– pasta z łososia wędzonego
– pasta z suszonymi pomidorami
– pasta z makreli
– pasta z zielonych oliwek
– pasta jajeczna
– pasta z papryką marynowaną
– pasta z paluszków krabowych
– pasta łososiowa z gruszką
2 comments
Mmm… narobiłaś mi smaka na rybę, raaany, kiedy ja ostatnio jadłam wędzone szprotki? Wygląda apetycznie!
Aneta no właśnie, jemy je rzadko a przecież są tak łatwo dostępne 🙂