Macie ochotę na deser? Ale pewnie jak większość na wiosnę dbacie o linię, aby pokazać się w jak najlepszej krasie z początkiem lata. Mam dla Was alternatywę. Nie dość że smaczną, do tego zdrową i rewelacyjnie wpływającą na Wasz organizm oraz skórę. Kiwi posiada bowiem bogate zasoby witaminy C oraz witaminy K (chroniącej nas przed zmarszczkami).
Do deseru potrzebujecie:
- 2-4 kiwi na osobę (w zależności od apetytu).
Obierzcie kiwi i na 1-1,5h włóżcie do zamrażarki, aby owoce zdążyły się lekko zamrozić. Wyjmujemy kiwi z zamrażarki, wkładamy partiami do blendera i krótki miksujemy używając funkcji PULSE (funkcja służąca do kruszenia lodu). Zostawcie kiwi kiedy są jeszcze wyraźne grudki.
Do podania możecie użyć jeszcze innych świeżych owoców, lub jak w moim przypadku kilku listków mięty. Jeśli kiwi są słodkie nie ma potrzeby dosładzania deseru!
SAMO ZDROWIE!
Polecę Ci kilka moich ulubionych przepisów:
– śledzie w oleju
– boeuf strogonow
– pasta z awokado
– frytki z batatów
– placek po węgiersku
– pierogi z kaszą gryczaną
– zupa krem z pomidorów
– marynata do karkówki
– pizza z patelni
– puree ziemniaczane
– kolacja – moje ulubione przepisy
– śledzie w oleju
– boeuf strogonow
– pasta z awokado
– frytki z batatów
– placek po węgiersku
– pierogi z kaszą gryczaną
– zupa krem z pomidorów
– marynata do karkówki
– pizza z patelni
– puree ziemniaczane
– kolacja – moje ulubione przepisy
Polecam Ci też przepisy:
– domowe sushi
– szakszuka
– falafel
– tatar
– pomysł na kolację
– chlebek bananowy
– makaron z kurkami
– makaron ze szparagami
– kotlety z kalafiora
– pad thai
– ryż do sushi
– muffinki z borówkami
OCEŃ TO DANIE:
Nazwa dania:
Sorbet kiwi
Autor:
nietylkopasta.pl
Data publikacji:
Czas całkowity:
Średnia ocena:
1 Review(s) Based on
3 comments
ale to musi być pyszne. Ja chyba zrobiła bym jeszcze taki sorbet z malin!
Cudnie wygląda i napewno jeszcze lepiej smakuje! Z lodów uwielbiam najbardziej właśnie sorbety!
właśnie sobie podjadam kawałeczki kiwi i banana, a tu takie owocowe pyszności serwujesz 🙂