Sorbet kiwi jako alternatywa słodkiego deseru

Macie ochotę na deser? Ale pewnie jak większość na wiosnę dbacie o linię, aby pokazać się w jak najlepszej krasie z początkiem lata. Mam dla Was alternatywę. Nie dość że smaczną, do tego zdrową i rewelacyjnie wpływającą na Wasz organizm oraz skórę. Kiwi posiada bowiem bogate zasoby witaminy C oraz witaminy K (chroniącej nas przed zmarszczkami).

Do deseru potrzebujecie:

  • 2-4 kiwi na osobę (w zależności od apetytu).
Obierzcie kiwi i na 1-1,5h włóżcie do zamrażarki, aby owoce zdążyły się lekko zamrozić. Wyjmujemy kiwi z zamrażarki, wkładamy partiami do blendera i krótki miksujemy używając funkcji PULSE (funkcja służąca do kruszenia lodu). Zostawcie kiwi kiedy są jeszcze wyraźne grudki.
Do podania możecie użyć jeszcze innych świeżych owoców, lub jak w moim przypadku kilku listków mięty. Jeśli kiwi są słodkie nie ma potrzeby dosładzania deseru!
SAMO ZDROWIE!
sorbetkiwi1
Polecę Ci kilka moich ulubionych przepisów:
– śledzie w oleju
– boeuf strogonow
– pasta z awokado
– frytki z batatów
– placek po węgiersku
– pierogi z kaszą gryczaną
– zupa krem z pomidorów
– marynata do karkówki 
– pizza z patelni
– puree ziemniaczane
– kolacja – moje ulubione przepisy
OCEŃ TO DANIE:
recipe image
Nazwa dania:
Sorbet kiwi
Autor:
Data publikacji:
Czas całkowity:

Odnośniki do mojej strony.

Mogą Cię zaintersować

Komentarzy

Pamiętaj, komentarze mnie motywują!

Bądź na bieżąco, obserwuj blog na Facebooku

Przeczytaj poprzedni wpis:
Koktajl piękności – pomarańcza z pietruszką

Pietruszka to doskonałe źródło żelaza, działa na trawienie oraz ma zbawienny wpływ na nerki. A pomarańcza to bomba witaminowa -...

Zamknij