Rybę jadacie w piątki tak jak kiedyś bywało? Ja lubię ryby niezależnie od dnia tygodnia oraz formy jej podania. Dziś tradycyjnie podana ryba jednak w ostrej panierce – spróbujcie sami!
Polecam Ci też przepisy:
– domowe sushi
– szakszuka
– falafel
– tatar
– pomysł na kolację
– chlebek bananowy
– makaron z kurkami
– makaron ze szparagami
– kotlety z kalafiora
– pad thai
– ryż do sushi
– muffinki z borówkami
Przygotowanie: 30 minut
Składniki:
– 2-4 filety z dobrej ryby (halibut, dorsz lub inne)
– rozbełtane jajko
– 2 łyżki mąki
– ostra bułka tarta (bułka tarta z chili) w granulkach
Przygotowanie:
Jak się domyślacie sekret tkwi właśnie w bułce tartej. Należy znaleźć w sklepie specjalną bułkę tartą ostrą z chili. rybę doprawiacie tradycyjnie (ja solą i pieprzem), obtaczacie w mące, jajku i ostrej bułce tartej.
Propozycja podania: ciemny ryż oraz sałatka szkopska. Do włożenia ryżu na talerz wykorzystajcie obręcz, lub małą miseczkę lub szklankę.
Polecam Wam także pyszne przepisy na:
– kotlet schabowy
– schabowy inaczej
– pulpety w sosie pomidorowym
– zupa ogórkowa
– zupa pieczarkowa
– zapiekanki z pieczarkami
– śledzie w oleju
– boeuf strogonow
– pasta z awokado
– frytki z batatów
– placek po węgiersku
– pierogi z kaszą gryczaną
– zupa krem z pomidorów
– marynata do karkówki
– pizza z patelni
– puree ziemniaczane
– kolacja – moje ulubione przepisy