Ryba w ostrej panierce z ryżem

Rybę jadacie w piątki tak jak kiedyś bywało? Ja lubię ryby niezależnie od dnia tygodnia oraz formy jej podania. Dziś tradycyjnie podana ryba jednak w ostrej panierce – spróbujcie sami!

Przygotowanie: 30 minut

Składniki:

– 2-4 filety z dobrej ryby (halibut, dorsz lub inne)
– rozbełtane jajko
– 2 łyżki mąki
– ostra bułka tarta (bułka tarta z chili) w granulkach

Przygotowanie:

Jak się domyślacie sekret tkwi właśnie w bułce tartej. Należy znaleźć w sklepie specjalną bułkę tartą ostrą z chili. rybę doprawiacie tradycyjnie (ja solą i pieprzem), obtaczacie w mące, jajku i ostrej bułce tartej.
Propozycja podania: ciemny ryż oraz sałatka szkopska. Do włożenia ryżu na talerz wykorzystajcie obręcz, lub małą miseczkę lub szklankę.

rybawpanierce1

Polecam Wam także pyszne przepisy na:
kotlet schabowy
schabowy inaczej
pulpety w sosie pomidorowym
zupa ogórkowa
zupa pieczarkowa
zapiekanki z pieczarkami
– śledzie w oleju
– boeuf strogonow
– pasta z awokado
– frytki z batatów
– placek po węgiersku
– pierogi z kaszą gryczaną
– zupa krem z pomidorów
– marynata do karkówki 
– pizza z patelni
– puree ziemniaczane
– kolacja – moje ulubione przepisy

OCEŃ TO DANIE:
recipe image
Nazwa dania:
Ryba w ostrej panierce z ryżem
Autor:
Data publikacji:
Czas całkowity:
Średnia ocena czytelników:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Odnośniki do mojej strony.

Mogą Cię zaintersować

Pamiętaj, komentarze mnie motywują!